Uitloggen

Uitloggen gmail

Hoewel je er kunt voor kiezen om ingelogd te blijven op gmail, kan uitloggen op Gmail handig zijn. Gmail uitloggen wordt omwille van verschillende redenen aangeraden. Je zorgt er door het uitloggen uit Gmail voor dat je niet constant met je e-mail in verbinding staat, en dat is soms wel nodig om een rustpunt in je werkdag te creƫren zodat je je hele werkschema kunt afwerken. Gmail uitloggen kan echter wel gevolgen hebben waar je eerst niet mee gerekend had.
Uitloggen Gmail is eenvoudig
Er is niets zo eenvoudig als uitloggen bij Gmail. Alles wat je hiervoor hoeft te doen is op het cirkeltje met je profielfoto te klikken, en je bent uitgelogd. Zo eenvoudig is het. Maar vaak staan we er niet bij stil dat uitloggen uit Gmail ook gevolgen kan hebben waar we niet mee gerekend hadden.

Gevolgen uitloggen gmail

Vele gmail gebruikers houden er geen rekening mee dat aan hun gmail account niet alleen e-mail gekoppeld wordt, maar ook tal van andere veelgebruikte services. Het sociale netwerk Google+ is daar een goed voorbeeld van. Andere Google diensten die gelinkt zijn aan je Gmail account zijn de zoekmachine Google, Google contacten, Google taken, Google afbeeldingen, Maps, Play, Nieuws, Drive, Agenda en Vertalen. En er zijn er nog meer. Wanneer we ingelogd zijn in Gmail om onze e-mail te lezen, staan we hier vaak niet bij stil.

Uitloggen Gmail: meer dan een Gmail account
Wanneer we inloggen op Gmail op onze computer, beschikken we over de mogelijkheid om meer dan een e-mailadres aan onze account te hangen. Waar we niet bij stilstaan wanneer we beginnen met uitloggen bij Gmail is dat we niet een account uitloggen, maar alle accounts die we tijdens het Gmail uitloggen hadden openstaan. Maar uitloggen bij Gmail heeft ook zijn voordelen.

Voordelen uitloggen Gmail

We hebben hierboven enkele nadelen van uitloggen uit Gmail beschreven. Wie er langer bij stilstaat, zal merken dat deze nadelen tegelijk ook voordelen blijken te zijn. Wanneer we uitgelogd zijn uit bijvoorbeeld de zoekmachine Google hoeft dit niet meteen tot slechtere zoekresultaten te leiden. We zijn immers niet meer verbonden met onze locatievoorzieningen waardoor de zoekresultaten niet langer verbonden zijn met de plaats waar we ons bevinden. Afhankelijk van waar we naar op zoek zijn, kan het soms een voordeel inhouden. Zo was de schrijver van dit artikel een paar jaar geleden op zoek naar Franse jobsites. Google ging er toen vanuit dat er vanuit Belgiƫ gezocht werd en toonde steevast de Franstalige versies van Belgische vacaturesites. En dat is tot nader order geheel iets anders dan Franse jobsites die gebruikt kunnen worden door iemand die in Frankrijk zelf op zoek wil naar werk!