Gmail wachtwoord vergeten

Ben je het wachtwoord van jouw Gmail-account vergeten? Dit kan misschien komen omdat je Gmail een tijdje niet gebruikt hebt of omdat je in het dagelijks leven gebruikt maakt van meerdere e-mailadressen voor bijvoorbeeld je werk.

Als je het wachtwoord van je Gmail bent vergeten, kun je deze gemakkelijk herstellen via de website van Gmail. Je kunt na het volgen van de onderstaande instructies een nieuw wachtwoord aanmaken voor je Gmail-account.

Gmail wachtwoord vergeten, wachtwoord herstellen in 3 stappen

Volg de onderstaande instructies op om je wachtwoord van je Gmail-account te herstellen en een nieuw wachtwoord aan te maken voor je Gmail-account zodat je weer kunt inloggen op je Gmail.

Gmail wachtwoord vergeten1. Ga naar de website van Gmail
Bezoek de website van Gmail en ga naar de wachtwoord vergeten pagina. Dit kan via deze link.

2. Vul je e-mailadres in
Vul op deze pagina het e-mailadres in van je Gmail-account waarvan je het wachtwoord bent vergeten. Klik na het invullen op de blauwe knop ‘Verzenden’.

gmail laatste wachtwoord3. Laatst gebruikte wachtwoord
Google vraagt in de volgende stap wat het laatst gebruikte wachtwoord van je Gmail-account is wat je je kunt herinneren. Deze stap is optioneel en hoef je niet persé in te vullen. Als je nog wel een wachtwoord weet, vul deze dan in en klik op de blauwe knop met ‘Doorgaan’. Als je geen enkel wachtwoord meer weet, laat het invoerveld dan leeg en klik op de grijze knop met ‘Ik weet het niet’.

4. Verificatiecode voor opnieuw instellen wachtwoord
Je komt nu op een pagina terecht waar je met verschillende opties het wachtwoord van je Gmail-account opnieuw kunt instellen. Hiervoor heb je een verificatiecode om te bevestigen dat je het recht hebt om het in te kunnen stellen. Je kunt deze verificatiecode ontvangen per SMS/telefoontje of per e-mail. Als je voor de laatste optie gaat wordt de verificatiecode naar een herstel/primair e-mailadres gestuurd wat je hebt ingesteld tijdens de registratie van je Gmail-account.

Klik na het kiezen van een van de opties op de blauwe knop met ‘Doorgaan’.

5. Beveiligingsvragen
In de stap die volgt krijg je een aantal vragen van Google. Deze vragen zijn per gebruiker verschillend. Een veelvoorkomende vraag is “Wie heeft u voor het laatst een e-mail gestuurd?”.
Als je alle beveiligingsvragen hebt beantwoord, klik je op de blauwe knop met ‘Doorgaan’.

Je ontvangt nu per SMS/telefoon of e-mail een verificatiecode die je kunt gebruiken om het wachtwoord van je Gmail-account te herstellen. Als je een nieuw wachtwoord hebt aangemaakt kun je weer inloggen op Gmail!

53 gedachten over “Gmail wachtwoord vergeten

 1. dickdrupsteen

  ik ben in mijn outlook mappen kwijt geraakt en wil via gmail kijken of ik deze kan terug halen
  dat gaat niet want ik ben mijn wachtwoord vergeten met deze site wordt mij weinig tot geen hulp geboden

 2. a claus

  bij het nstellen van een nieuw wachtwoord krijg ik tig — tig maal de melding
  bij intoetsen v een NIEUW wachtwoor dat de wachtwoorden NIET kloppen
  [E-MAIL VERWIJDERD]
  stuur reaktie naar
  [E-MAIL VERWIJDERD]
  dank

  1. Jroen

   Heb ik ook wel eens gehad. 100maal opnieuw probeert en zelfde ingevuld.
   Nog niets!
   Moet je anders proberen want datgene werkt niet en is een een fout bij gmail…

 3. J.V,ALMENKERK

  IK BEN AL 4 DAGEN OM MIJN EMAIL NIET KAN LEZEN OMDAT IK EEN WACHTWOORD MOWT INVULLEN DAN KRIJG IK EEN SMS EN DAT VUL IK IN EN DAN NIETS EN ZO BLIJF IK MAAR INVULLEN EN KAN NIET IN MIJN
  GMAIL????
  kUNT U MIJ HELPEN DAT IK WEER EEN WACHTWOORD KAN INVULLEN
  IK WEER DAT HET LASTIG IS ,MAAR ALS EEN PESIONADA KUN JE WELEENS IETS NIET GOED DOEN

  MAT VRIENDELIJKE GROET
  JASPER VAN ALMENKERK

 4. bruisten

  Ik ben mijn wachtwoord kwijt ik probeer een nieuwe aan het vragen maar krijg geen mail doorgestuurd, ook niet in mijn spam
  Wie kan mij helpen

 5. G. van langeveld

  wachtwoord kwijt en de hulp die je krijgt om het terug te krijgen is is in een woord ” WAARDELOOS” dus maar een ander email programma gaan gebruiken. Dus alles van GOOGLE gaat eruit zowel internetten en Email. Dus het antwoord dat je krijgt via dit Email adres is dus ook niet te lezen.

 6. Albert

  op mijn tablet en mijn desktop heb ik normaal toegang tot gmail wel word er gemeld dat mijn
  inloggegevens verouderd zijn.
  gmail startte tot voor kort ook automatisch op bij mijn laptop maar dat lukt niet meer de laptop vraagt om
  mijn wachtwoord.
  omdat ik dat jaren geleden aangemaakt heb is het mogelijk dat ik het deels of geheel ben vergeten
  inloggen met het laatste wachtwoord dat ik mij herinner lukt niet
  ondanks wachtwoordherstel en ontvangen verificatiecodes lukt het niet om op mijn laptop het account
  te herstellen en weer toegang te krijgen tot gmail

 7. emilie de crock

  Mijn vader is onlangs gestorven maar ik zou op zijn laptop moeten raken & dat is met een gmail account & ik weet dat wachtwoord niet. Wat moet ik nu doen?

 8. Henk van Houten

  Ik heb alle stappen uitgevoerd en krijg de volgende opmerking: “Google kan niet verifiëren dat u het bent, dus u kunt momenteel niet inloggen op dit account.” op mijn telefoon krijg ik alle mails nog wel binnen maar kan niet inloggen op de computer.

 9. Huys Marieke

  Geachte,

  Paswoord vergeten, meermaals de procedure overlopen, via verificatiecode en met bevestiging. Maar mijn hotmail email adres waar ik moet op bevestigen is jaren geleden gehackt. Dus daarmee kan ik niet bevestigen. graag u advies.

 10. Johan

  Hallo,
  Ik stond steeds in de mode “wachtwoord onthouden”. Mijn laptop is gecrasht en paswoord ken ik allang niet meer.
  Ik krijg verificatiecode, maar dan zegt het systeem dat men niet kan garanderen dat ik het ben en krijg géén toegang. Op dit mailadres staan voor mij zeer belangrijke mails. Wie kan mij hierbij helpen.
  Alvast bedankt.

 11. Judi

  Iben mijn wachtwoord vergeten en elkekeer niuewe mijn mobiel ook geblokerd kan ik niet SMS zien
  hoe ik verder moet met mijn email kan inloggen

 12. Elly Koster

  Ik kan op de PC en mob. telefoon alles krijgen maar op mijn tab kan ik succesvol op Google inloggen, maar als ik naar G mail ga moet ik een password invullen, deze weet ik niet meer dus probeer ik met het password van Google in te loggen . Gaat niet lukken verificatie code aangevraagd maar het antwoord is dat Google niet kan bevestigen dat deze Gmail in overeenstemming is met het email adres. Kom dus ook niet in de play store als je niet op Gmail ingelogd bent. Hoe los ik dit op?
  Destijds Gmail aangevraagd op het zelfde email adres.

 13. roy

  ik ben mijn wachtwoord kwijt wacht al vierdagen graag na mijn alternatief mailen want mijn telefoon is gejat sindsdien kan ik niet inloggen want anders kon ik inloggen via mobiel graag hulp met spoed ***@outlook.com urgent

 14. f geurtsen

  Dit is geen hulp laat me *** weten hoe ik mijn laptop mijn wachtwoord voor gmail ONTHOUD!

  [*** aangepast vanwege ongewenst taalgebruik]

  1. admin Bericht auteur

   Beste Frank,

   Welke browser gebruik je?
   Gmail gebruikt tegenwoordig het 2 staps verificatie methode. Hierdoor zul je je wachtwoord opnieuw moeten opslaan.

   Eventueel moet je het ‘Onthoud wachtwoord nooit’ resetten, mocht je dit per ongeluk aangeklikt hebben.

 15. ISABELLA

  Ik wil gewoon een snel advies geven aan iemand die moeite heeft in zijn of haar relatie om contact op te nemen met Dr.Agbazara, omdat hij de enige is die in staat is om gebroken relaties of gebroken huwelijken binnen een tijdslimiet van 48 uur terug te brengen. met zijn spirituele krachten. U kunt contact opnemen met Dr.Agbazara door hem via zijn e-mail te schrijven op ( agbazara @ gmail. com ) OF te bellen / WhatsApp hem op +234 810 410 2662, in elke situatie van het leven waarin u uzelf vindt.

 16. Petra

  Ook ik zit nu 5 dagen al te wachten om weer toestemming te krijgen voor mijn gmail account , Ik krijg steeds te lezen dat ik teveel pogingen doe . Echt vreselijk dat je niet via google contact kan leggen . Ik doe het meeste op gmail maar heb ook een Outlook email . En in het begin kreeg ik nog wel eens sms met cijfercode om dan weer doodleuk te lezen dat ik teveel pogingen doe en na een paar uur kan het weer. Nou na een hele nacht kom ik niet verder. Weet ook niet hoe lang het kan duren als ik zoals nu ook niks meer doe . Ben bang dat het nooit meer goed komt . Wie weet daar meer over, Gr. Petra

 17. H Bloks

  Ik zie al dat ik niet de enige wanhopige gebruiker ben. Ik krijg een nieuwe code voor wat herstel en even zo goed wordt mij medegedeeld. U heeft 3 maanden geleden het we veranderd.
  Door een cursus op mijn werk over veilig internetten dacht ik dat ik eens iets anders moest. Nou moe mijn telefoonapparatuur werken ook niet meer.
  Nou ben ik geen grootgebruiker maar mijnfamilie kiest voor die communicatie IPV bellen. Je raakt als senior gewoon uit je sociaal bestaan. Ben ten einde raad.
  Vond een telefoonnummer van Gmail in Amsterdam geen gehoor. En op een contactformulier wordt ook niet gereageerd.
  Een nieuw adres aanmaken dan. Nee zegt Google dit apparaat is niet van u. Mijn hotmail account heeft hetzelfde ook zoveel maanden geleden veranderd.

 18. Hafid

  Ik heb toegang tot mijn gmail op mijn iPad maar wil graag mijn wachtwoord wijzigen. Alleen ben ik mijn wachtwoord vergeten omdat ik dus al sinds 2013 niet heb ingelogd op mijn iPad.
  Hoe wijzig ik het wachtwoord?

 19. h

  Beste google.
  Uiterst teleurstellend. Slecht , slecht, slecht. Kan dus op geen enkele manier in de email komt, want ik ben password vergeten. Om in te komen moet ik mijn password geven, maar die ben ik dus vergeten. Om te recette moet ik inloggen met mijn password. Dan moet ik de laatste password invullen, wat ik dus ben vergeten. Dan moet ik de meest recente, wat ik nog kan onthouden, invullen…. wat ik dus ben vergeten. Echt waar???
  Neem geeeeeen gmail account. Verschrikkelijk!!!!!!! en google doet er niks aan.. nog erger. snel wegwezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *