Gmail notifier

Gmail Notifier is een handige tool dat Google voor Gmail heeft ontwikkeld. Met Gmail Notifier kunnen Gmail gebruikers een melding op hun bureaublad ontvangen zodra ze een e-mail hebben ontvangen. Je hoeft met de Gmail Notifier dus nooit meer in te loggen op Gmail om te kijken of je een e-mail hebt ontvangen.

Als je Gmail Notifier hebt geïnstalleerd, zal Gmail Notifier prominent aanwezig zijn op je bureaublad. Je ziet een envelop in je taakbalk (windows) of in de bovenbalk (mac). Als je een mail hebt ontvangen krijg je een melding of popup op je scherm te zien, in deze popup staat dat je een mail hebt ontvangen en je krijgt te zien wat de titel van de e-mail is, met daaronder een stukje tekst uit de e-mail. Gmail Notifier controleert zelf automatisch om de 5 minuten of er een nieuwe mail in je postvak zit.

Je krijgt met de Gmail Notifier ook de mogelijkheid om direct naar de website van Gmail te gaan en handmatig te zoeken naar nieuwe e-mails.

Gmail Notifier installeren

Om Gmail Notifier te installeren en te gebruiken, moet je de onderstaande stappen volgen.

Gmail Notifier downloaden en installeren
Download Gmail Notifier, dit kan via deze link. Open het programma als je het hebt gedownload. Volg na het openen de instructies op je scherm. Vul de gegevens van je Gmail-account in tijdens de installatie. Hierdoor kan Gmail Notifier toegang krijgen tot je Gmail-account om te controleren of je e-mails hebt ontvangen. 

Gmail Notifier gebruiken
Na de installatie staat er een witte envelop met een blauwe rand in je taakbalk of bovenbalk. Zodra je een e-mail hebt ontvangen zal er een popup bij deze envelop verschijnen. Naast deze meldingen heb je zelf als gebruiker ook nog de mogelijkheid om acties te ondernemen. Je kunt handmatig controleren of je e-mails hebt ontvangen, direct naar je Gmail gaan en het programma afsluiten zodat je geen meldingen meer in je scherm ontvangt.

1 gedachte op “Gmail notifier

  1. marc neyt

    geachten,; ik poog nu reeds een -tal weken mijn wachtwoord te wijzigen, maar dit lijkt mij niet te lukken,, kunnen julie er ij één geve,n a.u;b;: ik wens het zelfde wachtwoord van vroeger , maar eindigend op m, bv ”
    3123123m met vrie
    ndelijke dan k, get. neyt marc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *