Gmail instellingen

Om optimaal gebruik te kunnen maken van Gmail, is het handig om de Gmail instellingen goed in te stellen en te configureren. Hierdoor kun je het maximale uit de maildienst van Google halen.

Gmail instellen

Om Gmail in te kunnen stellen, moet je inloggen op de website van Gmail. Dit kan via www.gmail.com. Vul hier je e-mailadres en wachtwoord in.

Zodra je bent ingelogd krijg je toegang tot het postvak van Gmail. Klik vervolgens op het tandwiel pictogram in de rechter bovenhoek van je scherm. Er klapt een menu uit met allerlei opties. Klik op de optie ‘Instellingen‘. Je wordt nu doorgestuurd naar de Gmail instellingen van jouw Gmail-account.

Gmail instellingen voor de e-mailserver

Je kunt de Gmail instellingen van het ontvangen en versturen van e-mails ook naar wens aanpassen. Zo kun je kiezen uit de POP3-server en de IMAP-server. Het verschil tussen deze servers is dat de ontvangen en verstuurde e-mails bij POP3 op je computer, smartphone of tablet worden gezet. Hierna worden deze mails verwijderd en kan je de mails alleen nog maar bekijken op het apparaat waar je de mails mee hebt geopend. Bij IMAP blijven alle e-mails op de server van Gmail staan waardoor je dus altijd bij je postvak kunt met elk gewenst apparaat.

Je kunt de Gmail server instellingen alleen wijzigen als je Gmail gebruikt binnen een extern programma. Denk hierbij aan Outlook, Outlook Express of Thunderbind. Bij de normale versie van Gmail in de browser, kun je hier dus geen gebruik van maken.

> Lees meer over POP3 met Gmail

> Lees meer over IMAP met Gmail

4 gedachten over “Gmail instellingen

 1. j.rolf

  Ik heb aangegeven verificatie per mail plus telefoon. Daar wil ik van af, maar weet niet hoe.
  Kunt u helpen.
  Verder kan ik op de tablet wel e-mail ontvangen maar niet versturen.
  Is dit een probleem bij Gmail?

 2. AlzheimerDeventer@gmail.com

  Ik wil inloggen op gmail, maar kan dit niet meer zonder Google account. Die kan ik echter niet aanmaken omdat “het mailadres al in gebruik is”…duh. Wat nu?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *