Gmail account herstellen

Gmail account herstellen

Een mailadres herstellen met uw telefoonnummer

Bijna allemaal gebruiken we ons mailaccount dagelijks. En wie Gmail gebruikt, heeft met dit account vermoedelijk ook toegang tot bijvoorbeeld zijn documenten, agenda en foto’s. Het is dus van belang om ervoor te zorgen dat u in geval van problemen altijd een extra optie hebt om bij uw account te komen!

De beste manier om ervoor te zorgen dat u altijd nog bij uw mails en overige documenten kunt komen, is door van tevoren al een ander mailadres of telefoonnummer op te geven dat gebruikt kan worden om uw toegang te herstellen. Het opgeven van zo’n herstelnummer of –mailadres is niet verplicht, maar is om veiligheidsredenen wel van harte aan te raden.

Hoe kunt u nu een secundair contactadres of telefoonnummer registreren? We leggen het u hieronder stap voor stap uit.

Het toevoegen of wijzigen van een herstelnummer
Een hersteltelefoonnummer is een mobiel telefoonnummer waarnaar bij problemen een sms met gegevens verstuurd kan worden. Op deze manier ontvangt u bijvoorbeeld een code voor verificatie wanneer u geen toegang meer tot uw account hebt. Ook kunt u op deze manier gewaarschuwd worden voor verdachte activiteit rondom uw account: mensen die zonder toestemming in proberen te loggen, bijvoorbeeld, of aanmeldingen op onbekende andere apparaten.

Het telefoonnummer instellen doet u als volgt:
Ga naar de pagina “Mijn account”, en kies daar voor “Hersteltelefoonnummer”
Hebt u nog geen telefoonnummer toegevoegd? Dan kunt u het hier toevoegen.
Hebt u al een telefoonnummer staan, maar wilt u het wijzigen? Klik dan op de knop “Bewerken” naast het bestaande telefoonnummer.
Volg de verdere instructies in het weergegeven vak.

Let op dat u altijd een mobiel telefoonnummer gebruikt. Een vaste telefoon kan immers de sms’jes ter verificatie niet ontvangen.

Het toevoegen of wijzigen van een herstelmailadres
Een herstelmailadres werkt hetzelfde als een telefoonnummer. U kunt hiervoor ieder secundair mailadres kiezen waar u andere inloggegevens voor gebruikt dan voor uw Gmail.

Het instellen van een e-mailadres doet u als volgt:
Ga naar de pagina “Mijn account” en kies daar voor “Herstel-e-mailadres”
Hebt u nog geen e-mailadres toegevoegd? Dan kunt u het hier toevoegen.
Hebt u al een mailadres staan, maar wilt u het wijzigen? Klik dan op de knop “Bewerken” naast het bestaande adres.
Voer uw e-mailadres in in het aangegeven vak.

Door nu de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen, voorkomt u dat u later in de problemen komt met de beveiliging van uw account!