Gmail account aanmaken

Om mails te kunnen ontvangen en te versturen via Gmail, moet je natuurlijk een Gmail-account hebben. Het is erg makkelijk om een Gmail-account aan te maken. Op deze pagina leggen we uit hoe je dat doet!

Een tijdje geleden moest je voor alle diensten bij Google, waaronder Gmail, een apart account aanmaken. Tegenwoordig is dit niet meer nodig! Google heeft namelijk een nieuw systeem ontwikkeld waardoor je met één account gebruik kunt maken van alle diensten en producten van Google. Hierdoor hoef je niet op alle websites apart in te loggen.

Om een Google account te maken moet je de onderstaande stappen volgen

1. Ga naar de aanmeldpagina van Google

2. Vul alle invoervelden in de rechterkolom in. Tijdens het kiezen van een e-mailadres, kan het natuurlijk gebeuren dat jouw gewenste e-mailadres al bezet is. Google biedt hiervoor alternatieven die onder het invoerveld verschijnen.

3. Ga akkoord met de algemene voorwaarden van Google, klik hierna op ‘Volgende stap’.

4. Volg de laatste stappen en je bent klaar!

Tips voor Gmail account aanmaken

Let tijdens het maken van een Google-account op de volgende punten:

Het Gmail-adres van je Google-account
Als je een Gmail-adres uitkiest bij je Google-account, moet je er rekening mee houden dat je dit e-mailadres een tijd gaat gebruiken. Het is namelijk erg onhandig om een keer in de zoveel tijd een nieuw e-mailadres aan te vragen. Zorg dus dat je een goed e-mailadres uitkiest waar je over een paar jaar nog wat aan hebt.

Het wachtwoord
Kies voor je Google-account een goed te onthouden wachtwoord. Maak het wachtwoord alleen niet te makkelijk! Het is namelijk niet de bedoeling dat andere mensen zomaar op je Google-account kunnen inloggen.

Vul altijd een alternatief e-mailadres in!
Het is tijdens de registratie niet verplicht om een alternatief/tweede e-mailadres in te vullen. Dit is echter wel aan te raden! Dit vergroot namelijk de kans dat je je Google-account kunt terughalen als je bijvoorbeeld gehackt bent of je wachtwoord bent vergeten.

Zorg voor een goede beveiligingsvraag
Tijdens de registratie wordt na het invullen van alle invoervelden, gevraagd om een beveiligingsvraag. Je moet hierbij een vraag kiezen en een antwoord opgeven. Met de beveiligingsvraag kun je bijvoorbeeld je account terughalen als je je wachtwoord bent vergeten. Het is dus slim om de beveiligingsvraag en antwoord goed te onthouden of ergens op te schrijven zodat je deze gegevens niet kunt vergeten.

15 gedachten over “Gmail account aanmaken

 1. Fief

  hallo
  Ik heb onder mijn google account een aantal mailadressen. De naam van je primaire mailadres kan je niet veranderen. Ik wil graag dat mijn secundaire mailadres zowel voor in- als uitkomende gebruikt kan worden. Ik gebruik mail zakelijk en privé. Kunt u tip geven?

 2. Sels Constant

  Ik zou graag een extra gmail adres aanmaken, maar wanneer ik rechts boven bij account toevoegen een nieuw adres wil ingeven, moet ik mijn bestaand adres en paswoord ingeven. Hoe kan ik een extra nieuw adres invoegen, want het lukt mij niet? Wie kan mij helpen ?

  Dank u

 3. Melat

  ik wil dat ik een hele goed email hebben ik kan niet email maken ik heb jullie hulp nodig en ik wil dit email moet voor aletijd moet werken omdat ik maak aletijd email voor facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *